Inspiration, Mitt Hem, Okategoriserade, Personligt

Drömmen om en glasveranda…

17 juni, 2017

Du ska inte tro det blir sommar ifall inte nån sätter fart…Så avslutades min arbetsvecka, med ljuvlig sång, blå himmel och solsken. Precis så som en avslutning ska vara. Nu kan sommarlovet börja med…Blå himmel, bad, doften av nyklippt gräs, viftande tår och barfota fötter. En ljuvlig doft av lupiner, pioner och jasmin.. Färskpotatis, sill, dill, färska jordgubbar, grädde och massvis med glass:)

Här hemma är renoveringen i full gång. Drömmen om en glasveranda gror inom många av oss. En glasveranda med stora spröjsade fönsterpartier som vetter mot tre väderstreck, vackra pardörrar, knarrande såpade trägolv och en vacker grusgång som leder oss fram till bostaden. En DRÖM som för mig snart går i uppfyllelse..

Här nedan kommer lite bilder på utbygget…Före…Efter…

Ett platsbyggt sekelskifteskök med såpade trägolv, pärlspont på väggar, köksö och ett rymligt hörnskafferi skall ta plats i bilden ovan. Mellan det platsbyggda köket och matrummet/glasverandan ska en murad spis med spiskåpa i vinkel muras upp och rymma både vedspis och vanlig spis. Så som det såg ut förr i gamla gårdar:) För mig är det viktigt att återskapa och bevara det som går att att tillvara från husets original och ersätta det som är nytt med tidsenlig stil.

Tänk att jag nästa sommar kommer kunna duka upp till försommarfest här på glasverandan. Här ska jag sitta sent in på småtimmarna och se solen sakta gå ner i horisonten. Längtar:) Önskar er en fortsatt fin helg. Puss och kram

/Edyta

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply