Inspiration, Mitt Hem, Okategoriserade, Personligt

Då är första ljuset tänt…

3 december, 2017

Äntligen står julen för dörren. Det är nu hela huset fylls av levande ljus, vackra stjärnor och adventsljusstakar i fönstren. Hemmet sprids av julens alla vackra blommor och julens alla dofter såsom pepparkakor, saffran, apelsiner, kanel och nejlikor. Jag älskar julen. Det är nu man har tid att umgås med familjen lite extra. Låta färgglada papper få bli sagolika änglar att hänga i granen, binda kransar av granris och låta pepparkaksdegen förvandlas till flygande hästar och stjärnor. Jag älskar allt det vackra, stilla och fridfulla som hör julen till. Framför allt juldagen då man får strosar runt i myskläder och pyjamas hela dagen och bara mysa med familjen. Allt stannar till en liten stund..Idag blev första ljuset tänt och snön lyser med sin frånvaro. Kvicksilvret visar på plus, regnet smattrar på fönstren och det är grått, grått, grått. Äntligen är vårt utbygge av glasverandan klart likaså utbygget/renovering av kök, badrum och tvättstuga. Nu kan man äntligen börja få ordning här hemma. Som jag har längtat… Jag vill ägna ett stort tack till Johan Alvin och Ödeshögs snickeri som byggt och tillverkar vårt fantastiska platsbyggda sekelskifteskök. Likaså tusen tack för ett fantastiskt målningsarbete Eddies måleri. Köket har en platsbyggd köksö och ett fantastiskt platsbyggt skafferi som rymmer det mesta.

Väggarna är klädda med gammeldags pärlspont och innertaket är det befintliga original planktaket från 1700-talet som vi hittade när vi rev det andra. Golven är nyinlagda såpskurade grangolv. Många har frågat vad köket är målat i för kulör, Vit 0500 halvmatt. Kaklet heter Masia blanco brillo och kommer från Görans kakel i Vimmerby. Jag vet att jag nämnt det tidigare men jag älskar våra bänkskivor. Jag va länge inne på att ha marmor innan jag bestämde mig för dessa. De påminner om marmor men är mycket lättare att sköta om. De består av ett kompositmaterial av akryl och aluminiumpulver, tål vatten och får man en repa så går det att laga:) Den vita bänkskivan heter Staron morning sky och den grå på köksön heter Staron Grey.

Önskar er alla en fortsatt fin adventsöndag /Kram Edyta

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply